Blæserkvintetkoncert

28.10.2023 kl. 15:00
 - 28.10.2023 kl. 16:00

Kvintetten, som i løbet af programmet vil blive udvidet til en sekstet, da en pianist vil træde til, er sammensat af amatører og professionelle musikere med vidt forskellige uddannelsesbaggrunde, nogle har haft musikken som levevej, andre som sidebeskæftigelse. Erhvervsmæssigt er de fleste – på nær en – dog pensionerede, men musik og samspil er stadig en essentiel ingrediens i seniorlivet.

Til trods for forskellighederne har alle medvirkende imidlertid en ting tilfælles: et livslangt forhold til den klassiske musik og vedblivende, aktiv musikudøvelse på de instrumenter de har dyrket siden barneårene. Musikermæssigt er nogle konservatorieuddannede, mens andre er privatuddannede. Alle blæserne spiller stadig i symfoniorkestersammenhæng (Amatørsymfonikerne, Lyngby-Tårbæk Symfoniorkester, Arco) og medvirker lejlighedsvis – som her – i kammermusikalsk sammenhæng.

Ligesom strygerne typisk har en stor litteratur indenfor genren strygekvartet (bestående af 1. og 2. violin, bratsch og cello), har træblæserne en noget mindre, men eksklusiv litteratur for blæserkvintet (bestående af fløjte, obo, klarinet, horn og fagot – det skulle i øvrigt gerne Det kan måske undre, at man kalder det en kvintet af træblæsere, da nogle af instrumenterne tydeligvis er lavet af metal (fløjte, horn), men det er historisk/traditionsmæssigt begrundet.

Programmet vil indeholde musik af Ludvig van Beethoven og af Herman D. Koppel.

Det bliver en fantastisk eftermiddag med flot koncert og med deltagelse af alle tilstedeværende i form af to fællessange, som flankerer koncerten.

Kom og syng med. Der vil være Kaffe/te og kage.
Og prisen for at deltage er selvfølgelig gratis.

Det hele finder sted på Adventkirken på Parkvej 13 i Køge, lørdag den 28 oktober kl 15.

Kom og oplev en hyggeligt time sammen med os alle i Adventistkirken.

Vi har desuden forberedt flere fællsangsarrangementer så sæt allerede ny kryds i flg. lørdage om kom og vær med:

Lørdag den 25. november kl. 15:00 hvor vi vil synge senefterårssange.