Gud kan forvandle dig

Jeg er vokset op i og omkring Ringsted, har spillet fodbold i byens klub, har serveret drinks på byens natklub, og gået på Ringsted Privatskole. Jeg har arbejdet med alt fra post til blomster, har været inde og aftjene værnepligt, taget uddannelse til og arbejdet som fysioterapeut, inden livet ændrede karakter.

I 2011 oplevede jeg at Gud kaldte mig ind til en ny verden. Så 3 år senere og en MA i Teologi var afsluttet, flyttede jeg tilbage til Ringsted, sammen med min kone Kirstin. Vi har nu to piger, Eleanor på 4 år, Dagmar på næsten 2 år, og det tredje skud på stammen kommer til verden i begyndelsen af April 2019.

Nu arbejder jeg som præst i Adventistkirken i Ringsted og i Køge.

Mit arbejde som præst indeholder mange spændende nuancer – og udover at jeg nyder og finder stor interesse i at tænke om hvordan livet ser ud, hvad formålet er, og hvordan at livet med Gud bedst formidles og skabes, så er mit store håb, at mennesker, høj som lav, ung som gammel, opvokset som kristen eller som ikke-troende vil møde Gud og lade deres liv forvandle. En forvandling til et liv der giver mere mening, mere dybde, større glæde, større evne til at tackle de forskellige dele og faser af livet. Et liv der bringer os tættere på hinanden og tættere på Gud, hvor kærligheden fra Gud får virkelige ben at gå på, og kommer til udtryk i hverdagens handlinger, og i sabbattens udsyn. Min vision er at troens liv, kan sætte dig fri til at være netop den som Gud har skabt dig til at være.

Jeg er født i Kristiansand i Norge, hvor jeg har taget uddannelse som Agronom og arbejdet både med planter og dyr. Men da mennesker var min største interesse, rejste jeg til England for at studere teologi. Efter jeg blev gift med en norsk pige, startet jeg arbejdet som præst i Norge, lidt nord for Polarcirkelen. Her var frisk luft, fjelde og hav! I 1989 flyttet vi så til Danmark for at optage arbejdet som præst i Køge, men en skilsmisse kom i vejen for min energi, og i mange år drev jeg eget IT firma med software-udvikling.

I foråret 2015 blev spurgt om at genoptage arbejdet som præst. Min indre ildebrand for andre mennesker var aldrig rigtigt blevet slukket, så jeg accepterede udfordringen. Nu arbejder jeg i kirken, med ansvar for Nykøbing, Næstved og Faxe menigheder. Jeg bor med min familie i Tappernøje, har 3 voksne børn, – 2 sønner og en datter.

Min grundtanke i arbejdet med mennesker, er at vi alle er en plante i Guds væksthus. At vande og pleje så du kan opleve og bevare en tro på en personlig Gud, ser jeg som min vigtigste opgave!